26.6.18

ESET wordt lid van Cybersecurity Tech Accord



 Meer dan 30 jaar geleden ontwikkelden de oprichters van ESET de eerste versie van de nu wereldwijd gebruikte antimalware software die vandaag op meer dan 110 miljoen toestellen geïnstalleerd is, bij consumenten, in bedrijven of op mobiele apparaten. Hun inzet, en die van iedereen bij ESET, is vandaag even sterk als toen en juist daarom heeft ESET zich aangesloten, net als meer dan dertig andere technologiebedrijven, bij Cyber Tech Accord.

De geconnecteerde wereld raakt virtueel elk aspect van onze samenleving, van landbouw tot ruimteonderzoek, van smartphones tot de infrastructuur die ons energie levert. Connectiviteit breidt dagelijks verder uit en zou nog sneller moeten groeien dankzij IoT (Internet of Things). Wij zijn de generatie van de technologische revolutie, degene die de samenleving voor goed zal veranderen.

Kwaadaardige spelers, al dan niet crimineel, politiek of gewoon ontwrichtend zijn, blijven het gratis, open en veilige Internet ondermijnen. Hiervan zijn talloze voorbeelden, ransomware veroorzaakte blackouts in Oekraïne in 2015 en 2016 en had een globale impact op medische diensten in 2017.

De online wereld beschermen is een collectief probleem. Geen enkel bedrijf kan alleen de veiligheid, stabiliteit en weerstand aanbieden die cyberspace nodig heeft. Door samen te werken met een groep vooraanstaande bedrijven, hoopt de  Cyber Tech Accord te kunnen profiteren van hun gezamenlijke inzet en zo de nadelige effecten veroorzaakt door kwaadaardige spelers te ontkrachten.

De belangrijkste prioriteiten die de leden van Cyber Tech Accord willen verdedigen zijn: respect voor de kernprincipes voor de bescherming van burgers en het ontwikkelen van middelen om veiligheid, weerstand en stabiliteit van de cyberspace te verbeteren.

Elk lid verbindt zich ertoe vier principes te volgen: 

1.      Beschermen van al onze klanten en gebruikers.
2.      Zich verzetten tegen cyberaanvallen op onschuldige burgers en bedrijven, waar ze zich ook bevinden.
3.      Gebruikers, klanten en ontwikkelaars meer macht geven om de cyberbeveiliging te versterken.
4.      Samenwerken, met elkaar en gelijkgezinde groepen, om de cyberbeveiliging te verhogen.

Cyber Tech Accord is de grootste groep bedrijven die op deze wijze samenwerkt en zich inzet om zowel individueel als samen burgers en bedrijven te beschermen. Door de combinatie van de middelen van alle leden zal een grote kracht tegen cybercrime tot stand komen.

“Het verheugt ons lid te zijn van Cyber Tech Accord. Zo verlengen we 30 jaar inzet alsook de onberispelijke staat van dienst die ESET reeds behaalde voor het beschermen van burgers, data en toestellen,” zei Juraj Malcho, CTO van ESET. “Nu staten en organisaties cyberaanvallen ontwikkelen die soms in de verkeerde handen terecht komen, zoals we vorig jaar met WannaCry konden vaststellen, is het belangrijk dat we collectieve maatregelen treffen om kwaadaardige spelers te stoppen.

Meer details over Cyber Tech Accord is te vinden op www.eset.com