23.4.18

Nieuwe oplossingensuite ESET Enterprise Security gelanceerd op RSA 2018




Het cybersecurity bedrijf ESET heeft een nieuwe generatie enterprise security producten en diensten gelanceerd en presenteerde zijn 30-jarige expertise op RSA 2018.

Bij deze bijzondere producten uit de nieuwste suite voor bedrijven vindt men de volledig nieuwe ESET Enterprise Inspector, een Endpoint Detection & Response (EDR) oplossing met functionaliteiten en granulariteit die alle producten op de markt overtreffen, alsook ESET Dynamic Threat Defense, een tool die off-premise cloud sandboxing biedt en gebruik maakt van machine learning en gedrag gebaseerde detectie om zero-day aanvallen te voorkomen.

ESET zegt ook vaarwel aan ESET Remote Administrator en verwelkomt de spiksplinternieuwe ESET Security Management Center, een enterprise-grade console die monitoring, beheer en reporting biedt voor alle besturingssystemen.
Al deze ESET bedrijfsoplossingen kunnen naadloos worden geïntegreerd in een enkele display zodat men zichtbaarheid krijgt op zero-day bedreigingen, APT en botnets terwijl ze ook naadloos en gemakkelijk aanpassingen maken aan beleid en configuraties van endpoint security producten.

„We zijn rond de wereld getrokken om de specialisten in IT-security van bedrijven te spreken en te luisteren naar hun behoeftes,“ aldus Juraj Malcho, CTO van ESET. „Wat we hoorden was dat zij één enkele console wilden met een zichtbaarheid in alle stadia van het onderscheppen van bedreigingen: voorspelling, preventie, detectie en herstel. Dit is wat we ervan gemaakt hebben. U zult merken dat we in geen enkele van onze berichten of producten de term ‘next-gen‘ gebruiken omdat we sinds 2005 bezig zijn met wat iedereen nu ‘next-gen‘ noemt. Onze focus ligt minder op hypes en meer op R&D en het uitbouwen van oplossingen die echt werken.“

De bedrijfsoplossingen van ESET zijn gebouwd door experten in cybersecurity en worden ondersteund door machine learning. Het gebruik van machine learning om beslissingen te automatiseren en mogelijke bedreigingen te evalueren is een essentieel onderdeel van de aanpak van ESET – maar het is slechts zo sterk als de mensen die achter het systeem staan.

Menselijke ervaring is van het grootste belang bij het verstrekken van de meest accurate dreigingsinformatie omdat bedreigingsfactoren intelligente tegenstanders zijn.  De endpoint producten van ESET bevatten een systeem voor cloudreputatie dat relevante informatie levert over de meest recente bedreigingen alsook goedaardige bestanden. ESET LiveGrid®, het reputatiesysteem van ESET, bestaat wereldwijd uit 110 miljoen sensoren en wordt geverifieerd door onderzoeks- en ontwikkelingscentra, zodat de klanten de hoogste graad van vertrouwen krijgen als ze informatie en rapporten op hun console bekijken.
De bedrijfsklare producten en diensten die op RSA gelanceerd werden, zijn:
Producten:
·         ESET Security Management Center
·         ESET Enterprise Inspector
·         ESET Dynamic Threat Defense
Diensten:
·         ESET Threat Monitoring
·         ESET Threat Hunting
·         ESET Threat Intelligence (re-release)

„Ik denk dat velen niet weten dat ESET onder zijn klanten enkele van de meest iconische onderneming ter wereld telt,“ besluit Juraj Malcho. „Nu zullen nog meer bedrijven gebruik kunnen maken van ESET om te beantwoorden aan en te reageren op het toenemende volume en de verfijning van cyberaanvallen.“

Op eset.com/us/rsa is meer informatie te vinden.