19.10.17

Google Chrome versterkt beveiliging met ESET

Nieuwe oplossing van ESET om veilig op internet te browsen, beschermt toestellen tegen ongewenste software

ESET, een toonaangevend wereldwijde cybersecurity bedrijf, brengt Chrome Cleanup, een nieuwe scanner voor Google Chrome, ontworpen om gebruikers ononderbroken en veilig op het web te laten browsen. Chrome Cleanup zal beschikbaar zijn voor alle gebruikers van Google Chrome op Windows. 
Daar cyberaanvallen steeds complexer worden en moeilijk op te sporen zijn, kan online surfen leiden tot het bezoek aan gevaarlijke sites die kwaadaardige software op apparaten kunnen installeren.  
Chrome Cleanup waarschuwt gebruikers van Google Chrome voor mogelijke bedreigingen als het ongewenste software detecteert. Vervolgens biedt Google Chrome de gebruiker de optie om die software te verwijderen. Chrome Cleanup werkt zonder onderbrekingen op de achtergrond en is niet zichtbaar voor de gebruiker. Het verwijdert de software en informeert de gebruiker eens de schoonmaak succesvol is voltooid. 
“Het internet gebruiken zou voor iedereen steeds vlot en veilige moeten kunnen,” weet Juraj Malcho, hoofd technologie bij ESET. “Sinds drie decennia heeft ESET heel wat beveiligingsoplossingen ontwikkeld om gebruikers veiliger te laten genieten van technologie en talloze cyberbedreigingen te beperken. Chrome Cleanup pakt het probleem aan van ongewenste software die  een negatieve impact kan hebben op het browsen op internet.”
Chrome Cleanup is geïntegreerd in de nieuwste versie van Google Chrome.

Meer informatie over deze tools is te vinden op de blopgpost van Google,  For more information about these tools, read Google’s blog post: https://www.blog.google/products/chrome/cleaner-safer-web-chrome-cleanup/