26.1.17

Nieuwe webshop maakt inzet douanesoftware aanzienlijk eenvoudiger, sneller en goedkoper

AEB  opent een unieke webshop voor douanesoftware. Deze webshop stelt in- en uitvoerende bedrijven in staat om hun logistieke software snel en eenvoudig te optimaliseren zonder tijdrovende verkoop- en implementatietrajecten. Iedereen kan de software een maand lang zonder verdere verplichtingen gratis uitproberen. “Met de webshop verlagen we de drempel voor bedrijven om hun douaneprocessen met inzet van slimme oplossingen te optimaliseren”, verklaart Groenendijk.

 Met de webshop speelt AEB volledig in op de sterk veranderende wijze waarop bedrijven software aanschaffen. “Voor veel IT projecten is het vandaag de dag niet meer nodig om door een ingewikkeld aankoop en implementatie proces te moeten gaan. Wij bieden eenvoudige oplossingen die direct zijn aan te schaffen en te gebruiken”, verklaart Richard Groenendijk, General Manager van AEB Nederland.

Geen ellenlange implementatietrajecten meer
Bedrijven zitten bovendien niet langer te wachten op complexe implementatieprojecten als ze eenmaal hebben besloten software aan te schaffen. Ze willen niet zes maanden of langer hoeven te wachten en voortdurend verantwoording hoeven af te leggen over het gebruik van de budgetten voor implementatie. En als de software eenmaal draait, willen ze niet meer worden geconfronteerd met frequente updates die de bedrijven zelf moeten installeren en testen. Vaak moeten ze daarvoor een beroep doen op de interne, vaak toch al overbelaste IT-afdeling, wat leidt tot vertragingen en frustraties. Dat levert vooral problemen op als het gaat om douanesoftware, gezien de veelvuldige wijzigingen in de wet- en regelgeving op dit gebied.

Snel en eenvoudig toegang tot software
De webshop van AEB biedt daarvoor de oplossing. De douaneoplossingen van AEB staan in de cloud en worden aangeboden als software-as-a-service. Via de webshop kunnen bedrijven snel en eenvoudig toegang krijgen tot de software zonder uitgebreide verkoop- en implementatietrajecten. De eerste maand is gratis, zodat ze uitgebreid de tijd hebben om de oplossingen te testen. Daarna betalen ze een vast bedrag per maand. Wie dat wil, kan ze op elk gewenst moment zonder verdere verplichtingen stoppen met de software. Groenendijk: “Bedrijven kunnen zelf alle mogelijkheden ontdekken en de software installeren zonder weken- of maandenlange doorlooptijden. En niet onbelangrijk: wij bieden volledige prijstransparantie. Bedrijven betalen geen setup-kosten en weten exact wat ze elke maand kwijt zijn.”




Eenvoudig te integreren via API
De software in de webshop van AEB kan stand-alone worden gebruikt, maar ook worden geïntegreerd met het eigen ERP-systeem via een API-kopppeling. “Daarvoor is geen hulp nodig van AEB of van de ERP-leverancier. Wij bieden uitgebreide documentatie, waarmee iedereen met enige affiniteit voor IT zelf de koppeling tot stand kan brengen. Veelal kunnen bedrijven binnen een dag over een geïntegreerd douanesysteem beschikken. Als ze toch hulp van AEB nodig hebben, kunnen ze natuurlijk met al hun vragen altijd contact opnemen”, licht Groenendijk toe.

Twee producten: douaneaangiftes en screening
Via de webshop biedt AEB vooralsnog twee producten aan.
       AEB Customs Integration - verwerk sneller en slimmer al je douane aangiften
Software voor elektronische douaneaangiftes van zowel import- als exportzendingen. Kijk op de webshop: www.aeb.com/customs-integration
       AEB Complinance Screening - doe veilig zaken met je zakelijke relaties
Software voor het screen van bedrijven en/of personen tegen sanctielijsten. Kijk op de webshop: www.aeb.com/compliance-screening

Voor importaangiftes, exportaangiftes en screening tegen sanctielijsten kunnen bedrijven kiezen uit drie modellen. Voor slechts € 149 per maand kunnen bedrijven al 100 douane aangifteposten versturen of voor € 99 per maand 20.000 adressen screenen tegen officiële sanctielijsten.

Groot succes in Duitsland
In de loop van het eerste kwartaal van 2017 worden nieuwe producten toegevoegd. “Denk dan aan producten voor classificatie en exportcontroles. Met de webshop verlagen we de drempel voor bedrijven om hun douaneprocessen met inzet van slimme oplossingen te optimaliseren”, verklaart Groenendijk.


In Duitsland is het online product al een groot succes, stelt Groenendijk. “De AEB Customs Integration-oplossing heeft zich daar al in de praktijk al bewezen. Met deze oplossing handelen we inmiddels dertig procent van alle Duitse exportzendingen af en bedienen we al meer dan 3000 bedrijven. Nu kan de oplossing net zo gemakkelijk worden gebruikt door importerende en exporterende bedrijven in Benelux.”