19.2.16

ESET laat nieuwe producten en cyberbedreigingen tegen bedrijven zien @ Mobile World Congress


ESET®, al meer dan twee decennia wereldwijd pionier in proactieve bescherming, presenteert op Mobile World Congress in Barcelona de beste onder zijn gelauwerde en geteste oplossingen voor mobiele platformen en bedrijven.

De bezoekers zullen een blik kunnen werpen op ESET Parental Control voor Android, recent op de markt gebracht om ouders te helpen bij het beschermen van hun kinderen in cyberspace; ESET Mobile Security, de vlaggenschipoplossing voor Android; en het nieuwe programma, op maat, voor Managed Service Providers. Bij de opening van Mobile World Congress publiceert ESET ook een document over bescherming voor bedrijven dat gebaseerd is op een enquête bij honderden experten en IT verantwoordelijken.

ESET, een welgekende naam op Mobile World Congress, is te vinden in hall 5, stand B05. De grootste beurs voor de mobiele sector opent de deuren op maandag 22 februari. Voor de beurs zal ESET een document publiceren met de resultaten van enquêtes gehouden bij de bezoekers van talloze IT beurzen, door ESET verzameld in de EMEA regio (Europa, Midden-Oosten en Afrika) en wereldwijd tijdens de ESET Security Days 2015.

Een van de meest opmerkelijke resultaten, door 58% van de respondenten vermeld als meest voorkomend incident, is de besmetting door malware. Nog opmerkelijker is het feit dat bedrijven onvoldoende aandacht schenken aan mobile security. Slechts 21% zegt hiervoor gebruik te maken van een mobile security oplossing. Dit onderwerp zal aan bod komen op het congres. “De grootte van het bedrijf schijnt van bijzonder belang te zijn als men de verschillende geïmplementeerde oplossingen bekijkt. Opmerkelijk is dat de grote bedrijven als meer verantwoordelijk voorkomen en ook meer investeren om hun kritische gegevens te beschermen.” Dat is toch de conclusie van het document. Bezoek, voor meer details hierover de sectie White Paper op WeLiveSecurity.com (BO1) of lees de blogpost (BO2).

Op het congres vindt men bij de toonaangevende producten van ESET de gloednieuwe app voor Android – ESET Parental Control, om de ouders de zekerheid te bieden dat hun kinderen volop van hun mobiele toestellen genieten, maar dan wel in alle veiligheid en op gepaste wijze. Deze app voegt een bijkomende beschermingslaag aan ESET Mobile Security, het vlaggenschipproduct van ESET, dat zopas een belangrijke erkenning kreeg door als eerste geklasseerd te zijn in testen van de Duitse Stiftung Warentest.

Ter gelegenheid van dit congres viert ESET #MobileWeek door 50% korting te geven op ESET Mobile Security met premium functionaliteiten, wereldwijd beschikbaar op Google Play.

ESET zal eveneens informatie verstrekken over de bedrijfsoplossingen voor Managed Service Providers alsook over ESET Secure Authentication, de oplossing voor toegangsbeveiliging. De hoofdredacteur van WeLiveSecurity.com, het ESET platform voor onderzoek en informatie, Raphael Labaca Castro, zal tweemaal per dag op de stand van ESET een presentatie geven  over Threatscape – het landschap van mobiele bedreigingen – uit het enquêterapport 2015 van ESET, alsook over Android Ransomware on the Rise, een witboek samengesteld door het research lab van ESET en dat nog voor het congres zal vrijgegeven worden.

De bezoekers van Mobile World Congress kunnen in première de ESET producten zien, aan life demo’s deelnemen en met het top management van ESET praten. ESET, de belangrijkste security vendor die in de Europese Unie gebaseerd is *, belicht ook zijn continue groei, die een sneller tempo kent dan de gehele sector.

Bezoek voor meer informatie over ESET Mobile World Congress, https://www.mobileworldcongress.com/exhibitor/eset/

*  ESET staat in de top 5 van security software vendors voor de consumentenmarkt  en in de endpoint protection platform markt volgens  Gartner: http://www.eset.com/int/about/press/articles/others/article/eset-continues-to-grow-faster-than-the-security-software-market/
ESET stond op de 5de plaats als Grootste Endpoint Security Vendor in 2013 en kende een groei van 23% - 6x de marktgroei, zegt  IDC in het rapport ‘Worldwide Endpoint Security 2014-2018 Forecast and 2013 Vendor Shares’ van augustus 2014.
 [BO1] te vinden in de sectie whitepapers  http://www.welivesecurity.com/papers/white-papers/