23.10.14



InterSystems beschouwt als Leider in Gartner’s Magic Quadrant
voor operationele database management systemen

InterSystems Caché dataplatform voor inzage in alle operationele data
 

Oktober  2014InterSystems, wereldwijd leverancier van geavanceerde softwaretechnologie, waaronder InterSystems Caché ® dataplatform,  is door de Gartner analisten Donald Feinberg, Merv Adrian, and Nick Heudecker opgenomen als Leider in de Magic Quadrant voor Operationele Database Management Systemen, gepubliceerd op 16 oktober j.l.

“Wij denken dat de erkenning als  Leider in Gartner’s Magic Quadrant een reflectie is van de waardering van onze klanten voor onze benadering van een dataplatform met de gecombineerde functionaliteit van databeheer, integratie en analyse”, aldus Paul Grabscheid, InterSystems Vice President of Strategic Planning.

“In een overvolle en chaotische databasemarkt met honderden kleine spelers naast enkele dominante marktpartijen geldt nog steeds één waarheid: Data is belangrijk. Onze klanten en partners vertrouwen op ons dataplatform waarmee zich de ontzagwekkende hoeveelheden  gevarieerde data die momenteel in omloop zijn,  laten beheren”, zegt Robert Nagle, InterSystems Vice President of Database Platforms en voegt toe:

“InterSystems Caché is een dataplatform dat alle typen data – gestructureerd, ongestructureerd,  SQL gebaseerd  en niet SQL gebaseerd, gecentraliseerd en gedistribueerd  – ondersteunt in samenhang met de automatische verwerking van metadata.  Het platform is enorm schaalbaar, zowel qua hoeveelheden records, als qua type records.  Het allerbelangrijkst is het vermogen van Caché om analyses op de operationele data uit te voeren  voor een actueel inzicht in essentiële bedrijfsinformatie. Wij maken de data cyclus compleet: vergaren, delen, begrijpen en handelen”.

Volgens Gartner laat de markt van operationele database management systemen zich omschrijven als het totale aanbod van relationele en niet relationele database management  producten, geschikt voor een brede reeks transactie gerichte applicaties van ondernemingen.  Daartoe behoren applicatiepakketten voor de totale bedrijfsvoering (ERP), klantenbeheersystemen en op maat gemaakte software voor transactieverwerking.

Voor deze versie van de Magic Quadrant definieert Gartner operationele DBMS’en als systemen die meervoudige structuren ondersteunen en elk type data, variërend van XML, tekst, JavaScript Object Notation (JSON), alsmede audio, image en video content.

Het volledige rapport ’Gartner Magic Quadrant for Operational Data Base Management Systems,’ is te verkrijgen via  http://www.gartner.com/reprints/?id=1-23A415Q&ct=141020&st=sb


Over InterSystems

InterSystems ontwikkelt geavanceerde softwaretechnologie die baanbrekende toepassingen mogelijk maken.  Toegewijd aan kwaliteit en met de focus op het succes van de kanten, levert InterSystems platforms op het gebied van data management, strategische interoperabiliteit en analyse in gebruik in de zorg, financiële dienstverlening, de overheid en vele andere industrietakken. In geselecteerde landen biedt InterSystems gebundelde zorgapplicaties aan gebaseerd op zijn kerntechnologie.  Opgericht in 1978, opereert InterSystems als private onderneming vanuit een hoofd­kantoor in Cambridge, Massachusetts (VS) en vestigingen  wereldwijd.  De producten worden dagelijks toegepast door miljoenen mensen in meer dan 100 landen.


Meer informatie is te vinden op www.intersystemsbenelux.com of te verkrijgen bij:
Key Communications 02 230 40 72