9.8.14

Software AG bevestigt opnieuw leiderspositie in ‘Application Integration’


Gartner plaatst Software AG als leider in zijn “Magic Quadrant”, voor de categorie “On-Premises Application Integration Suites”  


Software AG laat weten dat Gartner, Inc., de vooraanstaande analist in de IT-sector, in zijn Magic Quadrant voor “On-Premises Application Suites”(*) Software AG als leider heeft gepositioneerd voor zijn webMethods Integration Platform.
De webMethods Integration suite maakt het voor de bedrijven mogelijk om naadloos al hun heterogene software met elkaar te connecteren, zowel ‘on site’ als in de cloud. Zo kunnen ze hun applicaties - A2A, B2B, mobiele, big data, cloud en social – in één platform connecteren en optimaliseren.
“Het webMethods Integration Platform van Software AG is een krachtige middleware oplossing, die over de hele wereld gebruikt wordt door meer dan 4.000 klanten, waaronder talloze bedrijven uit de Fortune 1000”, zegt Dr. Wolfram Jost, Chief Technology Officer van Software AG en lid van de raad van bestuur van het bedrijf. “Dit succes is te danken aan een permanente innoverende benadering van onze interne O & O, onze acquisities en het luisteren naar de noden van de klanten. We geloven dat de Magic Quadrant van Gartner de juistheid van deze grondbeginselen bevestigt. ”
De webMethods Suite heeft heel wat bedrijven geholpen bij het omvormen van hun activiteiten, en dit op revolutionaire wijze. Zo gebruikt een Europese luchthaven t webMethods ESB om een infrastructuur van het type Internet of Things te implementeren door alle luchthavenactiviteiten te automatiseren. De 25.000 medewerkers worden in een netwerk verbonden net als  al hun toestellen, zoals digitale schermen en elektronische deuren.. Of nog, een globale retailer implementeert webMethods ESB in zijn internationale vestigingen en integreert meer dan 3.000 winkels om een volledig inzicht te krijgen in al hun inventarissen, voorraden en verkooppuntsystemen.
De klanten van Software AG hebben de recente innovaties erg geapprecieerd en meer bepaald functies zoals Elastic ESB, die, op aanvraag, nieuwe varianten van webMethods ESB kunnen genereren om het hoofd te bieden aan pieken en dalen in hun activiteiten. Hiermee wordt een dynamische schaalbaarheid verkregen, zowel in publieke als privé clouds, en worden bovendien aanzienlijke kostenbesparingen mogelijk inzake IT-infrastructuur.
“We stellen vast dat de CIO’s geconfronteerd worden met grote uitdagingen en druk van beleidsmakers die een nieuwe en innoverende wijze van integratie willen, gebaseerd op de groeiende behoefte aan cloud en mobiele toepassingen”, aldus Dr. Wolfram Jost. “Het enige antwoord hierop is het aanbieden van een stabiele integratie-infrastructuur die als stevige basis dient. Software AG kan een strategie alsook een catalogus aanbieden voor coherente integratie, gekoppeld aan alle elementen die bedrijven nodig hebben om zich tot digitale ondernemingen om te vormen.”   
Voor zijn Magic Quadrant voor “On-Premises Application Integration Suites” heeft Gartner de oplossing webMethods Suite V9.6 van Software AG geëvalueerd. Deze werd in april op de markt gebracht.
webMethods bevat volgende functionaliteiten: Enterprise Service Bus (ESB) om elk element met het geheel van de anderen te connecteren, Universal Messaging voor snelle asynchrone messaging, B2B integratie, Business Process Management voor het orkestreren en monitoren van processen, alsook metadata lifecycle management, “in-memory” ESB voor ongeëvenaarde prestaties en streaming analyticis.

Aan webMethods V9.6, die onlangs op de markt kwam, werden aanzienlijke verbeteringen aangebracht. Sleutelmodules als Elastic ESB, In-memory ESB en Enterprise Gateway werden aan het basisplatform toegevoegd. Bovendien werden ook nieuwe functionaliteiten voor integratie in de cloud toegevoegd zodat bedrijven zich nog gemakkelijker aan de cloud kunnen connecteren en hun SaaS toepassingen maximaal kunnen benutten.
Kopies van het Gartner rapport kunnen bekomen worden via www.softwareag.com/recognition

 (*) “Gartner Magic Quadrant for On-Premises Application Integration Suites”, door J. Jess Thompson, Yefim V. Natis, Massimo Pezzini, Kimihiko Iijima, Fabrizio Biscotti, Keith Guttri; 29 juli 2014.