5.4.11

SMILDE FOODS LEVERT NU AAN SUPERUNIE OP CHEP PALLETS

Mechelen, Tiel, april 2011 – Steeds meer bedrijven in Nederland, waarbij ook Smilde Foods, een vooraanstaande producent van voedingsmiddelen, maken in toenemende mate gebruik van CHEP pallet en container pooling diensten. Dit is vooral te danken aan de grotere efficiëntie, de kostenbesparing en de duurzaamheid die dit systeem in de bevoorradingsketen genereert.

Smilde Foods is specialist in het ontwikkelen van hoogwaardige oplossingen met margarines, oliën, vetten, salades, quiches en sauzen. De producten vinden hun weg naar voedingsmiddelenproducenten, industriële bakkerijen, supermarkten, restaurants en grootkeukens.

Toen vorig jaar de Nederlandse distributieorganisatie Superunie zijn koelvers leveranciers vroeg om naar een pallet poolingsysteem over te stappen en zo de supply chain efficiënter te maken, schreef Smilde Foods samen met Zwanenberg een tender uit. Na het doorlopen van een competitief aanbestedingsproces, haalde CHEP het contract binnen voor 13 producenten. Voor Smilde Foods was CHEP geen onbekende; de twee bedrijven werken al 32 jaar samen.

Bert Rump, emballagebeheerder bij Smilde Foods, legt uit: “Na al die jaren was CHEP voor ons zeker geen onbekende. De hoge kwaliteit en de beschikbaarheid van de CHEP pallets alsook de competitieve prijsstelling en onze uitstekende werkrelatie met het dynamische sales team waren de doorslaggevende factoren bij onze beslissing.”

Christophe Campe, Country General Manager CHEP Benelux, verduidelijkt, “Voor Smilde Foods zal CHEP verder zijn logistieke dienstverlening optimaliseren in de koelvers sector . Het pallet poolingsysteem werd door Superunie als de meest optimale logistieke oplossing weerhouden. Het biedt de bedrijven de mogelijkheid om hun uitgaven te drukken en hun efficiëntie te verbeteren bij hun logistieke taken. De CHEP pallets worden constant hergebruikt in de bevoorradingsketen zodat ze minder afval, minder energieverbruik en minder CO2 uitstoot genereren door het dichte netwerk van CHEP.

OVER SMILDE FOODS
De Business unit Foods van Royal Smilde te Heerenveen bestaat uit Smilde Foods, dat begin 2010 is ontstaan door het samengaan van Romi Smilfood en FanoFineFood.
Smilde Foods heeft productievestigingen in Heerenveen, Oosterwolde en Emmen, en een verkoopvestiging in Engeland.
Het voedingsmiddelenbedrijf biedt een breed en innovatief assortiment margarines, oliën, vetten, salades, quiches en sauzen voor haar klanten in de internationale retail- en foodservicemarkt, de voedingsmiddelenindustrie, industriële bakkerijen en de Afrikaanse markt. Merken zijn Abee, Bebo, Fano, Novarin, Romi, Topper en Food Concepts. Kernwaarden zijn ondernemend, resultaatgericht, respect, verbetering en innovatie. Smilde Foods telt ca. 300 medewerkers.