25.2.10

Raceway System van R&M, nieuw geleidingssysteem voor glasvezelkabels

Snel te installeren oplossing van R&M met een capaciteit tot 6000 kabels in
datacenters en netwerkverdeelcentra


Balen-Olmen, 23 februari 2010 – Reichle & De-Massari AG (R&M), de Zwitserse producent van netwerkbekabeling, brengt een nieuw geleidingssysteem voor glasvezelkabels op de markt onder de naam R&M Raceway System.

Het systeem is geschikt voor het scheiden en afschermen van kabels in datacenters en in de verdeelcentra van netwerkbedrijven. Het geleidingssysteem kan onder een verhoogde vloer worden aangebracht, maar is ook te monteren aan het plafond boven de rekken met de actieve communicatie apparatuur. De diverse componenten van Raceway Systems zijn eenvoudig aan elkaar te klikken zonder gebruik van speciaal gereedschap. Het aantal componenten beperkt zich tot geleidebanen, kruisverbindingen, bochten en uitgangen, die allemaal een comfortabele buigradius van 40 mm garanderen voor de glasvezels. Dit gering aantal varianten vereenvoudigt het verwerkingsproces, bestaande uit de planning, de bestelling, de opslag en de uiteindelijke installatie. Raceway System is beschikbaar in zes afmetingen met een capaciteit, variërend van 150 tot 2500 doorvoer- dan wel aansluitkabels.

De kabeluitgangen zijn overal in de geleidebanen aan te brengen zonder die te onderbreken of open te snijden. Ze worden simpelweg aan de zijkant aangebracht. Dankzij deze voorziening laat de kabelgeleiding zich flexibel aanpassen aan de ruimtelijke condities in een datacenter, kantoorruimte, een communicatie-hub of een
co-locatie. Glasvezelbekabeling laat zich simpel verleggen of aanvullen zonder operationele onderbreking.

R&M Raceway System is te gebruiken in combinatie met bestaande type geleidingssystemen en met op de markt gangbare systemen van andere leveranciers. De Raceway System modules zijn gemaakt van PC/ABS, een onbreekbare kunststof soort. Het materiaal is halogeen vrij en dus vlam-, alsmede vorstbestendig en is verder ook niet gevoelig voor hitte, licht en elektrische schokken.

R&M biedt met Raceway Systems een gemakkelijk te installeren oplossing voor het veilig geleiden van glasvezelkabels tussen de apparatuurrekken van datacentra. De kabeluitgangen naar de afzonderlijke systeemkasten zijn overal op de geleidebaan aan te brengen.


Over R&M
Reichle & De-Massari AG (R&M) is een Zwitserse ontwikkelaar en producent van bekabelinginfrastructuren. Het bedrijf is in 140 landen actief en levert daar complete bekabelingsystemen voor kantoren, woningen, telecombedrijven en industriële toepassingen, die door erkende installateurs worden gemonteerd en gecertificeerd. Met een omzet van SFr 247 miljoen in 2008 en wereldwijd meer dan 650 medewerkers, behoort R&M tot de top 500 bedrijven in Zwitserland.
Meer informatie is te vinden op: http://www.rdm.com of http://www.rdm.com/bnl